… а котлети – окремо!

P.S.::. … і, до речі, про котлети. По секрету, те, що ми звикли називати “котлетою”, а саме смакота з м’ясного фаршу (або рибного, з птиці, овочевого чи змішаного), обвалена в сухарях і обсмажена у фритюрі, у класичному розумінні котлетою не є. Це крокет (від фр. Croquer, “кусати”) – одна з найпопулярніших страв у світі. А слово “котлета” (фр. côtelette) походить від côtelé – ребристий або côte – ребро. Що дуже товсто натякає, що справжня класична котлета просто зобов’язана бути на кісточці. Як, наприклад, котлета по-міланськи (cotoletta alla milanese) – теляча котлета, обвалена в хлібних крихтах і засмажена у фритюрі. Від усім відомого віденського шніцелю (макаронники називають його scaloppina alla viennese), правильна миланская котлета відрізняється тим, що робиться на кісточці.

P.P.S :. … і про свинину. Всупереч існуючим у нас стереотипам, українці – далеко не в перших рядах серед любителів свинини. Найбільше в світі свинину їдять в Австрії (66 кг в рік), Новій Зеландії (61 кг) і Німеччині (56 кг). В Україні середнє споживання свинини становить близько вісімнадцяти кіло на рік. Для порівняння: середнє споживання свинини в Китаї – близько 33 кг. Отаке … … отже не відмовляйте собі в задоволенні поласувати свинячий котлетою. Це і смачно і корисно і статистику поліпшить …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *