Осінь. Сумно… але смачно!

Так, за усієї своєї чарівності та краси осінь усе ж таки має певне мінорне забарвлення, приходячи на зміну безтурботному сонячному літу. Також із настанням перших холодів у елітному середовищі кухарів-професіоналів прийнято змінювати літнє меню на осіннє.

І тут не все так погано, оскільки на зміну легким атмосферним літнім стравам приходять Продовжити читання “Осінь. Сумно… але смачно!”

Крем-суп

Сьогодні в нас на обід на перше томатний крем-суп. Дехто відверто не розуміє цієї страви. А комусь дуже подобається. Раджу першим вважати, що ви їсте борщ. Борщ? Так, борщ. Але не просто борщ, а з тюбиків для космонавтів 🙂

А усім тим, кому ця страва до душі, маленька історична довідка: Продовжити читання “Крем-суп”

Бізнес-ланч на робочому місці чи в ресторані?

Продовжуємо екскурсію по світовій мапі бізнес-ланчів. Спойлер: не харчуйтеся на роботі так, як це роблять американці.

Вулична їжа на бізнес-ланч стала звичною альтернативою у багатьох європейських країнах
Вулична їжа на бізнес-ланч стала звичною альтернативою у багатьох європейських країнах

Але перш, ніж ми перетнемо океан, подивимося, що діється ближче до нас. Продовжити читання “Бізнес-ланч на робочому місці чи в ресторані?”

Їжа офісного планктону (про бізнес-ланчі світу)

Продовжуємо розтин харчових звичок офісного планктону різних країн світу. Чому саме офісного? У переважній більшості країн світу робочий клас харчується у їдальнях. А от різного кольору “комірці” мають більшу кількість опцій, як провести обідню перерву.

Колись більшість офісних працівників в азійських країнах обідали на робочому місці, але сьогодні усе навпаки
Колись більшість офісних працівників в азійських країнах обідали на робочому місці, але сьогодні усе навпаки

Втім, не усюди ці опції сподобалися б пересічному українському клерку. Продовжити читання “Їжа офісного планктону (про бізнес-ланчі світу)”

…і нехай увесь світ почекає! (про бізнес-ланчі світу)

Ми звикли до того, що посеред робочого дня маємо годинну обідню перерву. Як правило це – фіксований час, протягом якого усі співробітники йдуть до їдальні чи кав’ярні або розігрівають принесену з дому їжу.

Де найкращі бізнес-ланчі? У якій країні?
Де найкращі бізнес-ланчі? У якій країні?

Більшість вважає, що такий порядок діє і в інших країнах. І це – помилка 🙂

Продовжити читання “…і нехай увесь світ почекає! (про бізнес-ланчі світу)”

А борщик-то… зелений…

Зелений борщ вважають питомо національною стравою українці, поляки та білоруси. Росіяни несміливо згадують про “щавелевый суп”, визнаючи, втім, що його спорідненість із зеленим борщем є доволі умовною.

 

В Україні зелений борщ варять трьох видів. Продовжити читання “А борщик-то… зелений…”

Обурливо…

Це просто обурливо. “Салат овочевий” у меню – от що можна зрозуміти з цих двох слів? Ну, овочі, ну, салат….

Хто ж знав, що воно таке смачне?