Найкраще меню на 8 березня

Яке обрати меню на Міжнародний жіночий день? Дивне питання! Звичайно ж  формату А4 із написом VD Restaurant Park на обкладинці.

Тихий ресторан у центрі Києва

…і не тільки на 8 березня. Будь який день можна перетворити на Продовжити читання “Найкраще меню на 8 березня”

“Наполітен”, звучить красиво

Адже саме так називають традиційні неаполітанські пісні. Так називається й паризька кав’ярня, що стала знаменита завдяки згадці у романі Хемінгуея “Фієста (і сходить сонце)”. А ще так називається секретний інгредієнт, без якого неможливо приготувати справжню неаполітанську піцу.

Взагалі-то таку піцу у будь-якому разі неможливо приготувати в домашніх умовах, а лише професійним піцайолам. Адже, за стандартом, справжня неаполітанська піца готується лише у спеціальній печі та на дровах. Якщо у вас бува дома такої немає – піцайолою вам не стати. Втім, опанувати приготування секретного інгредієнту для неаполітанської піци цілком можливо. Цей інгредієнт…

Продовжити читання ““Наполітен”, звучить красиво”

Salat à la mais

Сьогодні в VD Restaurant Park на бізнес-ланчі прем’єра: салат à la mais. Доволі відома страва, але вперше на бізнес ланчі у нашому ресторані. Що ж це за дивина?

Насправді нічого складного. Салат дуже популярний у Європі, як у закладах громадського харчування, так і серед господинь. Головна ідея салату проста: Продовжити читання “Salat à la mais”

Піццццца!

От за що варто подякувати італійцям – за те, що вони винайшли оте смачне диво і рознесли його світом, немов вітер насіння орегано. Завдяки їм наразі піцу можна скуштувати у Катманду чи Стокгольмі, Сіднеї чи Акапулько – будь-де, де люди люблять смачно поїсти. Найкращу піцу у Києві роблять… ну Ви ж в курсі де, хіба ні?

Краща піца у Києві

Кава з лимоном – що може бути простіше?

Не зважаючи на те, що й досі у деяких барист існує певне упередження до поєднання кави та цитрусових, різноманітні варіанти кави з лимоном гуляють світом і… власне, а чому ні?

Найвідоміша кава з лимоном – це кава по-римськи, або caffe romano. По суті, це звичайний еспресо із додаванням дольки лимону. Принаймні, так Продовжити читання “Кава з лимоном – що може бути простіше?”

Sałatka krakowska

Усім відомий салат “Краківський” насправді до Кракова жодного відношення не має. Принаймні, у Кракові про нього ніколи не чули.

Малопольська кухня дуже багата і налічує щонайменше 110 страв, притаманних саме цьому регіонові. Це і Продовжити читання “Sałatka krakowska”

Бармени і сноубордисти…

Традиція святкування Міжнародного дня барменів в Україні доволі молода – їй лише 10 років. Свято молодше навіть за День сноубордиста! Але таке саме запальне, веселе і…

Теренами Інтернету гуляє міф про те, що Міжнародний день бармена Продовжити читання “Бармени і сноубордисти…”

Як приготувати мітітеї

Сьогодні в VD Restaurant Park на друге до бізнес-ланчу – соковиті духмяні мітітеї. Ця проста, але дуже смачна і поживна страва прийшла до України з Молдови. Зрозуміло, що на теренах рідної неньки рецепт зазнав деяких змін – не важко здогадатись яких: якщо в Румунії на Молдові мітітеї готували переважно з рубленої баранини, то в нас – із свинини, або з мішаного фаршу з свинини та яловичини.

В іншому рецепт лишився без змін. Мітітеї, хто раптом ще не знає – це такі Продовжити читання “Як приготувати мітітеї”

Корейка по-морковськи

Сьогодні в нас на бізнес-ланч, серед іншого, морква по-корейськи. Це дуже смачна закуска, але слід розуміти, що насправді це страва радянського походження. У самій Кореї такої страви нема і тамтешні корейці не мають про неї жодної уяви.

З’явилась морква по-корейськи відносно недавно Продовжити читання “Корейка по-морковськи”

Биток по-селянськи: українська класика

Так, саме биточки по-селянськи є питомо українською стравою, одним із стовпів національної кухні. Прості у приготуванні, смачні, ситні, вони цілком пасують і святковому застіллю і буденному харчуванню.

биточки по-селянськи

Битки по-селянськи традиційно готують українські господині, бажаючі смачно і ситно Продовжити читання “Биток по-селянськи: українська класика”