Корейка по-морковськи

Сьогодні в нас на бізнес-ланч, серед іншого, морква по-корейськи. Це дуже смачна закуска, але слід розуміти, що насправді це страва радянського походження. У самій Кореї такої страви нема і тамтешні корейці не мають про неї жодної уяви.

З’явилась морква по-корейськи відносно недавно Продовжити читання “Корейка по-морковськи”

Биток по-селянськи: українська класика

Так, саме биточки по-селянськи є питомо українською стравою, одним із стовпів національної кухні. Прості у приготуванні, смачні, ситні, вони цілком пасують і святковому застіллю і буденному харчуванню.

биточки по-селянськи

Битки по-селянськи традиційно готують українські господині, бажаючі смачно і ситно Продовжити читання “Биток по-селянськи: українська класика”

Оновлені меню та карта вин

Український Рамадан (від Романа до Іордана) добігає кінця. Числені вихідні, корпоративи, походи крамницями, подарунки, застілля, мандарини, хуртовини, кутя та колядки, Буковель, походи до родичів, олів’є, томас, знову олів’є, Зеленський, інші сюрпризи, маленьке плюшеве поросятко під ялинкою…

Фуршет для бізнес-конференції - чи ненайважніша частина

Починається новий рік. VD Restaurant Park оновив меню та карту вин і Продовжити читання “Оновлені меню та карта вин”

Бізнес-ланч подорожчав

Упс. Це мало статися і це сталось. Команда кухарів та адміністраторів ресторану VD Restaurant Park до останнього тримали наднизьку ціну на бізнес-ланчі, але надалі готувати справді смачні та поживні страви без підвищення відпускної ціни вже неможливо. Але є й гарні новини…

Кращий ресторан Києва для романтичного вечора Продовжити читання “Бізнес-ланч подорожчав”

Олів’є та його олів’є. Історія десята: шлях у майбутнє

Наразі, уніфікованого рецепту салату олів’є не існує. Майже ніхто не робить олів’є за класичним радянським рецептом – це занадто просто і нецікаво. Ледь не кожен додає до салату свої родзинки – у прямому та переносному сенсах.

Продовжити читання “Олів’є та його олів’є. Історія десята: шлях у майбутнє”

Олів’є та його олів’є. Історія дев’ята, майонезна

Зрозуміло, що французи не знають таких страв, як м’ясо по-французьки та салат олів’є. Адже їх придумали у Росії. Більше того, у СРСР рецепти цих страв набули остаточних змін, що ще більше віддалили їх від гіпотетичної спорідненості із французькою кухнею. І каталізатором цього став він…

Продовжити читання “Олів’є та його олів’є. Історія дев’ята, майонезна”

Олів’є та його олів’є. Історія восьма: звідки у салаті морква

Рецептів салату олів’є існує безліч. Але що цікаво, в жодному з “старих” рецептів, тобто до появи “класичного радянського олів’є” 1952 року у “книзі про смачну та здорову їжу”, немає моркви. Звідки ж вона взялась у олів’є?

Продовжити читання “Олів’є та його олів’є. Історія восьма: звідки у салаті морква”

Олів’є та його олів’є. Історія сьома: повернення

Історія салату олів’є доволі терниста. Від початку салат, що його авторство приписують Люсь’єну Олів’є, називався “Майонез з дичини”. Потім він став олів’є, потім “Салатом з дичини”, потім салатом “Столичним”. Але якось прийшов час повернути салату історичне ім’я. І повернення стало триумфальним.

Продовжити читання “Олів’є та його олів’є. Історія сьома: повернення”

Олів’є та його олів’є. Історія шоста: шлях з нізвідки в нікуди

Шлях, який пройшов салат олів’є від пафосної страви купецької Москви до головного новорічного салату СРСР – дивовижний і… Власне, судіть самі…

Продовжити читання “Олів’є та його олів’є. Історія шоста: шлях з нізвідки в нікуди”

Олів’є та його олів’є. Історія п’ята: “македонський” салат

Малопоширена версія виникнення салату олів’є: македонське коріння страви. Дивно? Так, але чого на світі не буває.

Продовжити читання “Олів’є та його олів’є. Історія п’ята: “македонський” салат”