Про плов

Хто першим здогадався готувати плов – ця таємниця ховається в імлі століть. Слід розуміти, що плов – це не рецептура страви, а, швидше, технологія, алгоритм роздільного приготування крупи і м’ясної начинки – зірвака. Найчастіше круп’яною основою плову виступає рис. Вважається, що попередником плову став варений рис, який індуси перейняли в Китаї, але варили не окремо, як в Піднебесній, а “підфарбовували” спеціями, зокрема, куркумою. На хінді “варений рис “звучить як Палау, на санскриті – Палака. Вегетаріанці-індуси не пішли далі додавання в рис спецій, а ось перси (які часто і багато воювали-торгували з Індією), перейнявши цю страву, доповнили її відсутнім компонентом – м’ясом. Баранина, частіше у вигляді фаршу або рубана, готувалася окремо, рясно збагачена спеціями, і лише на фінальній стадії приготування змішувалася з зірваком.

Продовжити читання “Про плов”

Про большое яблоко

Салат «Уолдорф» (англ. Waldorf salad) — классический американский салат из кисло-сладких яблок, нарезанных тонкой соломкой стеблей (в оригинале) или корня (в современных рецептах) сельдерея и грецких орехов, приправленный майонезом и/или лимонным соком с кайенским перцем. Допускаются и другие виды орехов. Также часто делается с добавлением свежего винограда или изюма.

Продовжити читання “Про большое яблоко”

Sous-chef de Cuisine

…до речі, ми шукаємо Sous-chef de Cuisine – заступника шеф-кухара, або су-шефа.

Головні вимоги: спеціалізована фахова освіта та попередній досвід роботи на кухні ресторану. Коло обов’язків доволі просте – бути “другою людиною на кухні”, а за відсутності шефа – то й першою!

Якщо Вам цікава посада – надсилайте на електрону адресу ресторану своє резюме та не вагайтесь передзвонити (за будь-яким з наведених в розділі “Контакти” телефонів) та спитати Андрія Вікторовича (директора ресторану).