Биток по-селянськи: українська класика

Так, саме биточки по-селянськи є питомо українською стравою, одним із стовпів національної кухні. Прості у приготуванні, смачні, ситні, вони цілком пасують і святковому застіллю і буденному харчуванню.

биточки по-селянськи

Битки по-селянськи традиційно готують українські господині, бажаючі смачно і ситно нагодувати родину, або ж пригостити гостей. Нічого особливого в їх приготуванні нема. Рублене м’ясо, свинину чи яловичину, змішують із подрібненою цибулею та спеціями у однорідний фарш, який формують у кульки пласкої форми і підсмажують на пательні на олії до появи рум’яної скоринки. Також цілком прийнятне тушкування попередньо обсмажених битків у білому чи червоному соусі. Багато кухарів додають до фаршу подрібнені печериці або овочі. Також поширеною є подача битків разом із різноманітними соусами, найчастіше із білим соусом з печерицями.

На стіл битки зазвичай подають гарячими із гарніром з картоплі, круп’яних каш, макаронів, овочевого рагу тощо. Свіжі овочі, зелень та овочеві салати також гарно поєднуються із битками по-селянськи. Втім, й охолоджені битки смакують. Це ж селянська страва – її можна вживати будь-де й будь-коли. За святковим столом чи на обідній перерві. Можна принести биточки з собою у лотку до офісу, чи на завод, у поле чи… та, власне, куди завгодно.

У VD Restaurant Park битки по-селянськи доволі часто є складовою бізнес-ланчу, смачного й поживного. Як от сьогодні, наприклад…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *