Дімаре – що за звір?

Назва страви “дімаре” походить від італійського “Frutti di Mare”, тобто плоди моря, або просто морепродукти. Найчастіше під цією чарівною вивіскою криються різноманітні види пасти, піцца, різотто, канелоні, тощо, приготовані із морепродуктами. Якими? Та будь-якими, рибою, креветками, омарами, гребінцями або устрицями тощо.

паста із морепродуктами

Зокрема в VD Restaurant Park готують di Mare із сьомгою. Смачно? Ще б пак – найкраща італійська паста, дика норвезька сьомга, свіжі овочі, запашні спеції і секретна формула від шефа і… I più deliziosi frutti di mare. Buon appetito, senorita!

А класичний рецепт Frutti di Mare доволі простий: відварити пасту аль-денте, обсмажити морепродукти із часником та спеціями, протушкувати їх у вині, потім додати пасту, прогріти і мерщій на стіл, де вже на страву чекає велика італійська родина!

До речі, якщо до страви додати соус з яєць, сиру пармезан та пекоріно романо, солі і свіжезмеленого чорного перцю, то вийде spaghetti carbonara au saumon fumé, але про цю дивину ми поговоримо іншим разом. Усім смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *