Домашня локшина: це весело

Так, це дійсно нескладно, хоча придбати готову пасту в крамниці набагато простіше, але ж локшина власного приготування – це може бути цікаво і, між іншим, така проста страва цілком може стати центром уваги запрошених гостей. Оскільки за сучасних ритмів життя мало хто може дозволити собі таку розкіш. А дарма…

Отже, за великим рахунком, для локшини критичні лише два інгредієнта: борошно та курячі яйця. Усе інше – то вже до смаку.

З огляду на одну порцію борошна вистачить 150 грам, і одне яєчко.

Як готувати домашню локшину:

Яйця з дрібкою солі збовтати виделкою. Можна додати приправи: подрібнену зелень, спеції, тощо. Можна додати трохи води: із розрахунку пів ложки на кожне яйце.

Засипаємо борошно, місимо туге, не липке тісто. Для локшини, яка готується за допомогою машинки, тісто може бути більш жорстким, ніж у випадку з качанням вручну. Покладіть грудочку тіста на півгодини в холодильник. Чим крутіше тісто, тим якіснішою буде локшина. Але й тим складніше буде працювати з качалкою — знадобиться прикласти значних фізичних зусиль. Якщо під час розкочування ви втомилися, значить борошна точно вистачає.

Тепер притрусіть дошку борошном, озбройтеся качалкою й розкачайте тісто якомога тонше, десь до шару 1-1.5 мм. Прикрийте тісто на дошці рушником і залиште його ще на півгодини для підсушування.

Посипте тісто мукою зверху, згорніть в рулетик і розріжте навпіл. І тепер нарізайте локшину соломкою.

Ще раз рясно посипте соломку борошном і перемішайте. Розкладіть її тонким шаром і поставте сушитися в тепле місце. Слідкуйте за тим, щоби тісто не злипалося. Щоби цього не сталося, всипте ще борошна. Півдня-день достатньо, щоб локшина підсохла, тепер її можна варити або зберігати. До речі, можна сушити локшину у духовці, за температури 60-80 градусів вистачить кілька годин.

До тижня висушений продукт може зберігатися в холодильнику. Для більш тривалого зберігання слід помістити його в морозильну камеру. Врахуйте, що погано просушене тісто під час заморожування злипнеться.

Для домашньої локшини сорт борошна не має великого значення. Це італійську пасту потрібно готувати з борошна твердих сортів, а в нашому випадку підійде не тільки пшеничне, але і гречане або вівсяне борошно. Їх потрібно змішувати з пшеничним в пропорції 1:4.

Щоб урізноманітнити смак, до базових продуктів (борошно і яйце) додають томатну пасту, соки, навіть какао. Наприклад, трохи бурякового соку допоможуть пофарбувати локшину в рожевий колір без будь-яких хімічних речовин.

А коли робота завершена, можна готувати різні страви. Найпростіший варіант — звичайна варена локшина. Її викладають у киплячу підсолену воду і варять 5 хвилин. Далі залишається тільки злити воду, додати сіль, масло і можна подавати на стіл.

Ще одна поширена страва з локшиною — суп. Варять його на овочевому, м’ясному, курячому бульйоні. Принцип у всіх випадках один — локшину додають за 5 хвилин до кінця приготування. Можна відварити м’ясо окремо, а потім додати в бульйон із локшиною під час подачі на стіл. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *