Flambé – запальна кулінарія

Якщо бажаєте додати до запальної вечірки справжнього вогню – замовляйте страву “фламбе”.  Не пожалкуєте. Власне “фламбе” – це не “що”, а “як”.

Flambé – запальна кулінарія

Фламбування — спосіб приготування їжі чи, швидше, кінцевий етап приготування, останній яскравий акцент. До страви додають невелику кількість міцного алкогольного напою, зазвичай бренді або рому та безжально підпалюють. Яскравий сполох додає видовищності, тому фламбування може відбуватися як у надрах кухні ресторану, так і в ресторанній залі, або на терасі ресторану, безпосередньо перед подачею страви на стіл. Зазвичай гості закладу у захваті від цього фокусу.

Полум’я швидко видаляє із страви спирт, але лишає нотку присмаку грилю і, залежно від напою, ледь відчутний шлейф запаху піратських скарбів, опалених сонцем карибських берегів та танцюючу у мареві океанських обріїв посмішку Веселого Роджера.

Апріорі, з огляду на пожежну безпеку фламбування беспосередньо у ресторанній залі можливе лише за наявності спеціального сервувального приладдя, посуду та відповідних навиків у шефа чи у су-шефа. Адже, без сумнівів, приборкання вогню капітан кухарської команди не довірить юнзі (а ром слід тримати якомога далі від боцмана).

Зрозуміло, що найчастіше кандидатами для фламбування є страви з м’яса. Але також непоганий ефект виходить із стравами з фруктів або із кондитерією. У цьому випадку полум’я дарує страві карамельні нотки.

Справжні гурме цінують фламбе за характерний присмак і вдовольняються самою лише стравою, не полюючи на спецефекти. Але якщо мова йде про бенкет, то фламбування цілком може стати видовищною розвагою. Тож не полінуйтесь, замовляючи бенкет, поцікавитись у адміністратора, чи можливо влаштувати це невеличке шоу для гостей вечірки.

Flambé – запальна кулінарія

У VD Restaurant Park для дорогих гостей ця примха цілком доступна. Окрім яскравого видовища гостей чекає вишукана страва фламбе з телятини із печеним яблуком під ніжним грибним соусом. Смачного!


Мне столик с видом на мечту,

эспрессо и фламбе с заката!!!

Нет, больше ничего не надо, а впрочем…

…на ладонь звезду и блюз с горчинкой шоколада!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *