Хто такий бризольє?

Той, хто готує бризоль? А от і ні! Це фахівець з приготування страви з каштанів бризоле (Brisolée). Традиційна селянська їжа у французький провінції Вале та прилеглих швейцарських кантонах готується у спеціальному металевому циліндрі з отворами, який повільно обертається у печі. У циліндрі томляться каштани, в’ялене м’ясо, сир та овочі. На виході маємо щось подібне до раклету (фондю). До бризоле традиційно подають місцеве біле вино (Fendant du Valais)та лікери. Щоосені понад 40 тисяч гурме збираються в Сен-Женгольф, щоб поласувати бризоле.
P.P.S.: У ресторані VD Restaurant Park не готують бризоле, але час відчасу подають куриний бризоль у якості другої страви на бізнес-ланч. Як от, приміром, сьогодні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *