Мітітеї по-українськи

Як, Ви ще досі не знаєте, що то таке, мітітеї? Шкода, багато що втратили, але є можливість надолужити, оскільки саме сьогодні на бізнес-ланч в VD Restaurant Park на друге будуть мітітеї.

Це такі маленькі ковбаски без оболонки, смажені на грилі. Прийшло це диво до нас з Молдови, де дуже полюбляють цю страву. Виготовляють мітітеї з суміші фаршу м’яса яловичини, свинини чи баранини з додаванням м’ясного розсолу чи води, часнику, чорного перцю, паприки, чебрецю, коріандру, соди, солі. Смажать на відкритому вогні на спеціальній решітці (гратарі). Подають обов’язково гарячими з гірчицею чи часниковим соусом — муждей та пивом. Ковбаски дуже популярні в Молдові та Румунії, а також на Балканах де ця ковбаски називають чевапчичі.

В Україні мітітеї роблять із свиного фаршу, хто б сумнівався! Страва виходить соковита, духм’яна, повітряна. Обов’язково скуштуйте!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *