Про котлети з птиці

P.S .: до речі, про котлети з птиці. Французькою це звучить як Côtelettes de volaille. Винайшов цю страву знаменитий французький кухар Ніколя Апперт (відомий також винаходом консервування в бляшанках). Коли мода на усе французьке занесла рецепт в Росію, назва “де-воляй” отримала нову легенду. Нібито якось в одній з київських ресторацій важлива шишка з самого Санкт-Петербургу на питання офіціанта, а чи не бажають панове скуштувати котлету з птиці за французькою рецептурою, недбало зронила: “А валяй!”. Це одна з “народних” версій назви предтечі знаменитих котлет по-київськи.

Але страва, що в нас традиційно називають курячою котлетою, насправді є не котлетою (котлета має бути на кістці), а курячим крокетом, французькою Croquettes de poulet. Рецепт доволі простий:

Nous prenons 500 g de blancs de poulet, 1 gros oignon, 2 gousses d’ail, 4 oeufs entiers, 1/2 botte de persil frais fries, chapelure, huile de tournesol, sel, poivre au gout.

  1. Pelez et hachez finement l’oignon
  2. Epluchez et émincez l’ail
  3. Hachez finement les blancs de poulet
  4. Nettoyez et épongez le persil. Hachez-le
  5. Mélangez le poulet haché avec l’oignon haché, l’ail émincé, les oeufs entiers et le persil haché dans un grand saladier. Salez et poivrez à votre goût
  6. Versez un fond de chapelure dans une assiette creuse
  7. A l’aide d’une cuillère à soupe, façonnez des boulettes avec la préparation au poulet
  8. Roulez chaque boulette au poulet dans la chapelure. Déposez au fur et à mesure les boulettes au poulet panées dans une grande assiette
  9. Faites chauffer un fond d’huile de tournesol dans une poêle
  10. Voila! La nourriture est prête – vous pouvez manger.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *