Кілька слів за шашличок

P.S.: … до речі, про шашлик. Всупереч поширеній думці, шашлик – це зовсім не кавказька страва, принаймні, ексклюзиву у гордих синів Кавказу на шашлик немає. Саме слово şışlıq ( “вертел”) має тюркське походження і прийшло до нас від кримських татар. Цікаво, що слово “мангал” походить від арабського Mankal ( “жаровня”), а “шампур” – від сирійського šаррūδā ( “піка”).

На Кавказі шашлик, зрозуміло, роблять з баранини. У Кореї – з качки. З чого роблять найчастіше шашлик у неньці – важко не здогадатися. Зрозуміло, із свинини…

але полюбляють українці і шашличок з курки. І в нас сьогодні на бізнес-ланч будуть макарошки з курячим шашличком …

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *