Кілька слів за бульйончик

P.S .: … до речі, про бульйон. Суворого рецепта у бульйону немає і апріорі бути не може. Бо історично бульйон – це просто зварені в воді повсякденні продукти, ті, що під рукою. Слово bouillon походить від дієслова bouillir – “кип’ятити”.

До слова, знаменитий і шалено популярний в Італії і за її межами суп мінєстроне готується за тим же принципом. Його назва буквально перекладається як “той, що подається”.

У кухнях різних народів відношення до бульйону різне. І не тільки на кухнях. У XVIII столітті в Європі увійшло в моду приймати ванни з бульйону. Дикуни-с!

У наш час лікарі однозначно стверджують, що замість купання в бульйоні, все ж корисніше його просто їсти. Страва проста, поживна і “зручна” для травлення. Рекомендується регулярно балувати себе бульйончиком людям будь-якого віку і стану здоров’я. А головна цінність бульйону … У чому? Звісно – він служить основою для найголовнішої страви. Українського борщу!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *