Різдво у кухнях різних народів-4

У деяких країнах уявлення про різдвяний стіл доволі дивні. Для нас дивні, а для них – цілком нормально.

Гватемала

У далекій Гватемалі опівночі перед Різдвом їдять “тамале” – коржі з кукурудзяного борошна, загорнуті кукурудзяними листям, з начинкою з м’ясного фаршу, сирів, фруктів, або овочів, приготованих на пару.

Бразилія

Бразилійці – дуже набожні люди, то ж Різдво святкують усі. На столі – традиційна індійка із рисом, фрукти, горіхи. З напоїв – соки та пиво!

Фіджі

На островах до Різдва готують рибу, запечену у банановому листі, або ж смажать свинину, бажано у спеціальних печах “Лово”.

Індія

В Індії християн небагато, але вони також святкують Різдво. На стіл подають Бірьяні з рису, м’яса, яєць та овочів. А також топлене масло, кумин, гвоздику, кардамон, лавровий лист, м’яту, імбир, цибулю, часник і ще трохи спецій. Це – Індія. На завершення їдять молочний пудинг та солодкий рис. Жодного алкоголю!

Філіпіни

На Філіппінах на Святвечір – або Noche Buena – зазвичай готують окіст, а як гарнір – спагетті або рис. На десерт їдять фруктовий салат, приготовлений з винограду, яблук, вишень і тропічних фруктів, таких як папайя і ананас, і приправлений сумішшю вершків і згущеного молока. Також готують молочний флан – десерт, близький родич крем-брюле.

Австралія та Нова Зеландія

Без зайвих хитрощів у Австралії та в Новій Зеландії в переддень Різдва смажать барбекю. Але є й родзинка – торт “Павлова”. Це такий повітряний десерт з безе з ніжною хрусткою скоринкою і м’якою серединкою, яка нагадує зефір. Декорований торт збитими вершками і свіжими фруктами. Назва торту походить від імені знаменитої російської балерини Анни Павлової, яка гастролювала в Австралії і Новій Зеландії в 1926 році. Кейт Моун, біограф Анни Павлової, стверджує, що шеф-кухар ресторану в одному з готелів Веллінгтона в Новій Зеландії, створив цей десерт щоб пригостити ним балерину під час її всесвітнього турне. Однак в Австралії впевнені, що рецепт десерту вперше винайшов кухар Берт Саші, коли він працював в готелі Esplanade. Торт був виготовлений з нагоди дня народження, і, представляючи новий десерт, шеф-кухар вигукнув: “Такий же повітряний, як Павлова”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *