Spaghetti à la Bolognese: що може бути простіше?

Так, паста по-болоньськи – це одна з найпростіших у приготуванні італійських страв. Між нами, мова швидше йде про соус болон’єзе. А паста – вона кругом паста, що в Києві, що у Болон’ї.

паста болон'єзе

Отже, потрібно десь із півкіло м’ясного фаршу, стільки ж томатів, велика морквина, велика цибулина, 3-4 зубчики часнику, 2 столових ложки сушеного базиліку, сіль та перець. Якщо нема базиліку – плюньте, йдіть до крамниці й купіть пельменів – бо без базиліку болон’єзе апріорі неможливе.

Отож, дрібно шинкуємо цибулю та моркву, і трохи підсмажуємо на олії (можна, звичайно, на оливковій, але якщо без витребеньок, то й звичайна соняшникова цілком підійде). Потім викладаємо смажені овочі на тарілку, і в тій самій олії смажимо фарш, ретельно перемішуючи, аби не було грудок. Як фарш майже готовий, додаємо на пательню перетерті або мілесенько порізані томати і смажені овочі. Тушкуємо під кришкою, час від часу помішуючи. Десь за півгодини додаємо базилік та подрібнений часник. Хвилин 10 ще томимо на слабкому вогні. За цей час в нас вже мають дійти готовності спагеті (на таку кількість соусу десь 400-500 грамів, тобто стандартна пачка). Викладаємо  спагеті на тарілку, зверху вкриваємо густим шаром соусу, прикрашаємо гілочкою м’яти або рукколи і… Per favore, vai al tavolo!

Усе готово, можна починати смакувати. Як заплющити очі (від задоволення), то можна уявити себе у маленький вуличній кав’ярні напроти Базиліки Сан Петроніо у Болон’ї, або ж на розі вулиць дель Гасто та Замбоні, прямо напроти бібліотеки Болоньского університету. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *