Сирний супчик

Хочете вірте, хочете – ні, але сирний супчик – це насправді доволі просто.

Сирний супчик - це просто

Скажімо, найпростіший рецепт виглядає так: бульйон + картопля + зажарка + сир. Спочатку варимо філе курочки, виймаємо його і в тому самому окропі варимо картоплю. Зрозуміло, додаємо трохи солі, перцю, листочок лавру. На пательні обжарюємо моркву, цибулю і нарізане філе. Усе це відправляємо до киплячого бульйону з вже майже готовою картоплею, даємо трохи покипіти і потім насипаємо туди натертий сир. Плавлений, голландський, чеддер, або гауду. Вуа-ля. Можна виключити вогонь, накрити каструлю кришкою і дати трохи настоятися. До сирного супчика гарно пасують крутони – грінки з підсушеного у духовці багету. Також розлитий у миски супчик варто прикрасити зеленню, скажімо кропом або базиліком.

Це – класичний варіант французького сирного супу. Насправді тих сирних супів у самому Парижі більше ніж парижанок (деякі знають по кілька рецептів). Принцип простий – будь-який суп на бульйоні можна під кінець приготування збагатити сиром. Мабуть не варто сипати сирок у борщ, але от супи з грибами, овочеві, білі м’ясні (особливо з птиці) – усі вони однозначно тільки виграють від додавання сиру. Пробуйте.

А якщо нема часу та натхнення готувати, а от скуштувати сирного сирочку хочеться – завітайте до VD Restaurant Park. Саме сьогодны в нас на бызнес-ланч сирний супчик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *